• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg
  • slider4.jpg
Home Przedszkole Jadłospis
Jadłospis Drukuj Email

 

 

 

W naszym przedszkolu dzieci zjadają cztery smaczne, różnorodne posiłki. Przygotowane są one na bazie naturalnych produktów. Nad doborem odpowiednich składników i własciwych proporcji odżywczych czuwają dietetycy. Uwzględniamy również indywidualne diety dzieci (bezmleczne, bezglutenowe lub tylko eliminujące niektóre produkty). Kształtujemy dobre nawyki żywieniowe dzieci. Cyklicznie odbywają się u nas Warsztaty Kulinarne, podczas których dzieci mogą do woli eksperymentować i poznawać smaki, przekonując się do wielu, do tej pory, nielubianych produktów.

                                                                                              DIETA PEŁNA (A)

poniedziałek
02.10.2017
Śniadanie - Chleb żytni i mieszany z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, marchew do chrupania, kiełki (1,7)
Napój do śniadania - Herbata malinowa
II śniadanie - Jabłko
Zupa - Krem z cieciorki z dodatkiem kminu z grzankami ziołowymi (1,7,9)
Drugie danie - Risotto curry z pieczoną dynią, cukinią i zielonym groszkiem (1,9)
Napój do obiadu - Woda mineralna
Podwieczorek - Bułka z masłem i dżemem truskawkowym, woda mineralna (1,7)
wtorek
03.10.2017
Śniadanie - Chleb żytni i szlachecki własnego wypieku z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, szynka wieprzowa, sałata, biała rzodkiew (1,7)
Napój do śniadania - Herbata owocowa
II śniadanie - Gruszka
Zupa - Rosół drobiowo-wołowy z lubczykiem i makaronem literki (1,3,9)
Drugie danie - Filet drobiowy pieczony z tymiankiem i rozmarynem, ziemniaki, sos pieczeniowy, surówka z kapusty pekińskiej i pora (1,7,9)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Ryż gotowany na mleku z wanilią i musem malinowym, herbata rooibos (7)
środa
04.10.2017
Śniadanie - Pszenica ekspandowana w miodzie z rodzynkami na mleku, 1/2 bułki z masłem i powidłami (1,7)
II śniadanie - Banan
Zupa - Zupa jarzynowa z żółtą fasolką (9)
Drugie danie - Strogonow wieprzowy z pyzami drożdżowymi, buraczki (1,3,7,9)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Drożdżowki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem, herbata z hibiskusa (1,3,7,9)
czwartek
05.10.2017
Śniadanie - Chleb żytni i mieszany z masłem, pasta hummus z pieczoną papryką, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania - Herbata miętowa
II śniadanie - Kiwi
Zupa - Krem z pieczonego buraka z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie - Naleśniki z twarożkiem i truskawkami, surówka z marchwi (1,3,7)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Pełnoziarniste ciasto ze śliwką i kruszanką, herbata z dzikiej róży (1,3,7)
piątek
06.10.2017
Śniadanie - Bułka pszenna z masłem, ser żółty, dżem truskawkowy, sałata, rzodkiewka (1,7)
Napój do śniadania - Kakao (7)
II śniadanie - Brzoskwinia
Zupa - Zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9)
Drugie danie - Filet rybny panierowany z sezamem, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka (1,3,7,9)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Mus jabłkowo- gruszkowy z granolą, woda mineralna

 

DIETA ELIMINACYJNA TZW.B

 

poniedziałek
02.10.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, szynka drobiowa, pasztet z soczewicy z koperkiem, marchew do chrupania (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata malinowa
II śniadanie (B) - Jabłko
Zupa (B) - Krem z cieciorki z dodatkiem kminu z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) - Risotto curry z pieczoną dynią, cukinią i zielonym groszkiem (9)
Napój do obiadu (B) - Woda mineralna
Podwieczorek (B) - Wafle ryżowe z masłem klarowanym i dżemem truskawkowym, woda mineralna (7)
wtorek
03.10.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, szynka wieprzowa, pasta z pieczonej marchewki z żurawiną, sałata, biała rzodkiew (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata owocowa
Zupa (B) - Rosół drobiowo-wołowy z lubczykiem i makaronem bezglutenowym (9)
Drugie danie (B) - Filet drobiowy pieczony z tymiankiem i rozmarynem, ziemniaki, sos pieczeniowy, surówka z kapusty pekińskiej i pora (9)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Ryż na mleku kokosowym z musem malinowym, herbata rooibos
środa
04.10.2017
Śniadanie (B) - Płatki ryżowe z rodzynkami na mleku sojowym, chleb żytni z masłem klarowanym i powidłami (1,6,7)
II śniadanie (B) - Banan
Zupa (B) - Zupa jarzynowa z żółtą fasolką (9)
Drugie danie (B) - Strogonow wieprzowy, kasza gryczana, buraczki (9)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Cynamonowe ciasteczko ryżowe, jabłko 1/2 szt, herbata z hibiskusa
czwartek
05.10.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z pieczoną papryką, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata miętowa
II śniadanie (B) - Kiwi
Zupa (B) - Krem z pieczonego buraka z prażonym słonecznikiem
Drugie danie (B) - Naleśniki bezglutenowe z frużeliną gruszkową, surówka z marchewki
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Ciasto gryczane ze śliwką, herbata z dzikiej róży
piątek
06.10.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta słonecznikowa, dżem truskawkowy, rzodkiewka (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata owocowa
II śniadanie (B) - Brzoskwinia
Zupa (B) - Zupa ogórkowa z ziemniakami (9)
Drugie danie (B) - Pieczony filet rybny, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka (4)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Mus jabłkowo- gruszkowy z ryżem preparowanym, woda mineralna

 

W związku z nowym rozporządzeniem, jesteśmy zobowiązani wykazać alergeny, które występują w naszych oferowanych  posiłkach.

W jadłospisie cyfry w nawiasie oznaczają poszczególne alergeny zawarte w niniejszym spisie.

 

 

 

 
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję.

Przedszkole Swarzę™dz • Lisek Urwisek

Armii Poznań„ 62 Swarzę™dz,
Phone: 691 851 560