• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg
  • slider4.jpg
Home Przedszkole Jadłospis
Jadłospis Drukuj Email

 

 

 

W naszym przedszkolu dzieci zjadają cztery smaczne, różnorodne posiłki. Przygotowane są one na bazie naturalnych produktów. Nad doborem odpowiednich składników i własciwych proporcji odżywczych czuwają dietetycy. Uwzględniamy również indywidualne diety dzieci (bezmleczne, bezglutenowe lub tylko eliminujące niektóre produkty). Kształtujemy dobre nawyki żywieniowe dzieci. Cyklicznie odbywają się u nas Warsztaty Kulinarne, podczas których dzieci mogą do woli eksperymentować i poznawać smaki, przekonując się do wielu, do tej pory, nielubianych produktów.

                                                                                              DIETA PEŁNA (A)

poniedziałek
27.03.2017
Śniadanie - Kaszka manna na mleku z musem wiśniowym, chleb mieszany z masłem, szynką wieprzową, rzodkiewka (1,7)
II śniadanie - Gruszka
Zupa - Krupnik z kaszą gryczaną (9)
Drugie danie - Pierogi z mięsem, surówka z ogórka kiszonego i papryki (1,3)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Bułka maślana z masłem i twarożkiem z truskawkami, napar ziołowy z mięty (1,3,7)

wtorek
28.03.2017
Śniadanie - Chleb żytni i mieszany z masłem, serem żółtym, szynką z indyka, ogórek zielony, marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania - Kakao (7)
II śniadanie - Banan
Zupa - Rosół z jarzynami i makaronem (1,3,9)
Drugie danie - Naleśnik z domieszką mąki orkiszowej nadziewane pieczonym jabłkiem z cynamonem, surówka z marchewki i ananasa (1,3,7)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Ciasteczka pełnoziarniste ze słonecznikiem, kiwi, herbata rooibos (1,3,7)

środa
29.03.2017
Śniadanie - Chleb żytni i mieszany z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, pasztetem pieczonym z kurczaka, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania - Herbata owocowa
II śniadanie - Jabłko
Zupa - Zupa pomidorowa z ryżem (9)
Drugie danie - Wieprzowy kotlecik mielony podany z ziemniakami puree z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Budyń z kaszy jaglanej z wanilią i musem porzeczkowym, napar z lipy (7)

czwartek
30.03.2017
II Śniadanie - Kiwi
Śniadanie - Chleb żytni i mieszany z masłem, pasta humus z pieczoną marchewką, kiełbasa krakowska sucha, sałata, biała rzodkiewka do pochrupania
(1,7)
Napój do śniadania - Herbata z dzikiej róży
Zupa - Kapuśniaczek z kiszonej kapusty (9)
Drugie danie - Strogonow drobiowy z kurczaka podany z kaszą perłową, buraczki gotowane (1,7,9)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Ciasto marchewkowe z jabłkiem, herbata owocowa (1,3,7)

piątek
31.03.2017
Śniadanie - Bułka pszenna z masłem, serem żółtym, pastą jajeczną z koperkiem, kiełki, ogórek zielony (1,3,7)
Napój do śniadania - Herbata z aronii
II śniadanie - Pomarańcza 1/2 szt.
Zupa - Krem z warzyw okopowych z grzankami (1,7,9)
Drugie danie - Miruna panierowana, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7)
Napój do obiadu - Kompot owocowy
Podwieczorek - Budyń czekolady, jabłko, herbata ziołowa (1,3,7)

 

DIETA ELIMINACYJNA (B)

poniedziałek
27.03.2017
Śniadanie (B) - Kaszka kukurydziana na wodzie z musem wiśniowym, chleb żytni z masłem klarowanym, szynką wieprzową, rzodkiewką (1,7)
II śniadanie (B) - Gruszka
Zupa (B) - Krupnik z kaszą gryczaną (9)
Drugie danie (B) - Kaszotto jaglane z leczo warzywnym z ciecierzycą, cukinią i dynią (9)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
wtorek
28.03.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, szynką z indyka, pastą z czerwonej fasoli, groszek zielony i marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata owocowa
II śniadanie (B) - Banan
Zupa (B) - Rosół z warzywami i makaronem bezglutenowym (9)
Drugie danie (B) - Naleśniki bezmleczne, bezjajeczne i bezglutenowe z nadzieniem gruszkowym, surówka z marchewki i ananasa
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Ciasteczka ryżowo-kukurydziane ze słonecznikiem, jabłko, herbata rooibos
środa
29.03.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, pasztetem pieczonym, pastą hummus z papryki, ogórkiem kiszonym (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata owocowa
II śniadanie (B) - Jabłko
Zupa (B) - Zupa pomidorowa z ryżem (9)
Drugie danie (B) - Kotlecik mielony podany z ziemniakami puree z koperkiem i surówką z kapusty pakińskiej
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Budyń na wodzie z kaszy jaglanej z wanilią i musem porzeczkowym, napar z lipy
czwartek
30.03.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, kiełbaską krakowską suchą, pastą hummus z pieczonej marchewki, biała rzodkiew do pochrupania
(1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata z dzikiej róży
II śniadanie (B) - Kiwi
Zupa (B) - Kapuśniak z kiszonek kapusty (9)
Drugie danie (B) - Strogonow drobiowy z kurczaka podany z kaszą gryczaną i gotowanymi buraczkami tartymi (9)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Blok jaglany z gruszką na mleku sojowym, herbata owocowa (6)
piątek
31.03.2017
Śniadanie (B) - Chleb żytni z masłem klarowanym, pasztetem warzywnym z soczewicy, szynką drobiową, kiełkami, ogórkiem zielonym (1,7)
Napój do śniadania (B) - Herbata z aronii
II śniadanie (B) - Pomarańcza 1/2 szt.
Zupa (B) - Zupa z warzyw okopowych ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) - Pieczona miruna w ziołach, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty (4)
Napój do obiadu (B) - Kompot owocowy
Podwieczorek (B) - Kisiel brzoskwiniowy, jabłko, herbata ziołowa

 

W związku z nowym rozporządzeniem, jesteśmy zobowiązani wykazać alergeny, które występują w naszychoferowanych  posiłkach.

W jadłospisie cyfry w nawiasie oznaczają poszczególne alergeny zawarte w niniejszym spisie.

 

 

 

 
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję.

Przedszkole Swarzę™dz • Lisek Urwisek

Armii Poznań„ 62 Swarzę™dz,
Phone: 691 851 560